Idag kände jag mig som en vinnare på eftermiddagen efter att lyssnat på Sebastian och Tomas från CSES och Ebba från Reach For Change.

Det första som jag vill dela med mig av är att ni alla ska hålla utkik efter Jiddr. Jiddr är framtaget för att sänka förväntan på barn och ungdomar som vill prata. Det innebär att de kan välja olika samtalsämnen som de kan delta i som leds av en vuxen moderator. Bland annat kan man välja kärlek eller mobbing och så kopplar man upp sig till en grupp som samtalar om ämnet. När det gäller andra bra forum finns det ex Bris där barn kan prata men den som startat Jiddr gjorde det dels för att det fanns indikationer på att om man ringer Bris då ska man ha problem och meningen med Jiddr är att barn och unga få möjlighet att tala om saker som berör dem. Jiddr kommer kunna laddas ner som en app till telefonen.

För det andra fick vi många värdefulla tips såsom årsmöte via webben, namn på organisationer där vi kan söka stöd, kunskap och arbeta vidare med vår idé och göra den tydligare.

För det tredje fick alla vi 16 (Det var vissa som var flera som arbetade med en idé, vilket betyder att det var färre idéer än deltagare) som deltog beröm och uppmuntran för att vi alla kommit så lång i uttagningen till inkubatorsprogrammet Reach for Change och de uttryckte att vi alla hade bra idéer som kan förändra livet för barn. Det var också anledningen att vi var inbjudna till Stockholm denna fredag. Vi fick också veta att en bra idé inte alltid räcker och nu kan vi ta hjälp från CSES för att utveckla våra idéer för att kunna skapa hållbara lösningar och så uppmanades vi att söka till Reach For Change i augusti 2013 igen.

För det fjärde vill jag tacka Carolina Lindberg (bland annat, författare, skribent och med ett stort engagemang för människor inom atuismspektrum) för det var hon som tipsade om Reach for Change och inkubator programmet, det har varit otroligt lärorikt och rolig.

Avslutningsvis vill jag uppmana alla till att ”Copy with Pride” allt som Föreningen Projekt Familjehemsmöten gör! Vad jag menar är att jag vet att det finns många som träffas och vi kan välja att göra det tillsamman. Det krävs stöd och tänk vad bra om vi på ett enkelt sätt kan dela med oss av en bra erfarenhet och om ni är en grupp som träffas ta chansen och skriv till oss så lägger vi ut det på vår hemsida så många kan ta del av ert goda arbete och kan ”Copy with Pride” det ni gjorde så bra!

Ordförande Petra Klawatsch