Mike Malmer blev ordförande tisdagen den 3 september då föreningen Familjehemsmöten Västerås bildades. ”Du vet, något måste göras” säger Mike med ett leende. Mike har ett brinnande intresse för handikapps idrott och träning och genom sin erfarenhet känner han att han vill kunna hjälpa andra som precis som honom själv haft en tuff uppväxt.

Mike_MalmerMike har engagerat sig i Familjehemsmöten och fick anställning i våras hos den första föreningen som grundades i Sverige år 2010. Han har under sommaren arbetat med dagsommarläger och andra aktiviteter för barn och ungdomar och han har upplevt hur starka vänskapsband knutits.

Mike har både dyslexi och ADHD samt att han blev adopterad till Sverige vilket medfört att han fått kämpa för att leva ett liv som han kan känna sig stolt över. Han har tillsammans med Petra Klawatsch arbetat fram en föreläsning ”Bananlådan” som bygger på Mikes uppväxt men som i stort även beskriver utanförskapet och vad vilken investering vi kan göra för att hjälpa andra som idag lever i samma situation som Mike en gång gjorde. Föreläsningen tar upp svåra ämnen såsom våld, stölder, mobbing, hur det är att leva i en annan familj, hur det är att leva med ADHD och dyslexi. Det är en föreläsning som berör och belyser säger många åhörare.

Alla ni som vill vara med i Familjehemsmöten Västerås är varmt välkomna och ni kan anmäla intresse eller medlemskap på kontakt@familjehemsmoten.se eller ringa 070-7713898.