Vanliga frågor och svar.
Här hittar du frågor och svar angående Familjehemsmöten

Vad är Familjehemsmöten?

Familjehemsmöten är Sveriges första ungdomsorganisation för barn och unga som inte kan bo hemma, oavsett om barnet eller ungdomen har problem med sina biologiska föräldrar eller har flytt från ett krig så anser vi på Familjehemsmöten att dom flesta hamnar i ett utanförskap där det inte finns några vuxna, förebilder eller vänner att prata med. Vi ämnar ändra på detta och vill att varje barn eller ungdom utan ett ansvarigt hem att bo i ska få känna att det finns en gemenskap och sammanhållning att vända sig till.

Vad kostar det att vara medlem i Familjehemsmöten?

Att bli medlem i Familjehemsmöten är helt gratis. Ju mer vi kan bevisa för myndigheter att vi är många desto mer kan vi påverka. Därför räcker det med att just du blir medlem och känner dig delaktig som barn eller ungdom i vår gemenskap.

Vart kan jag som barn/ungdom vända mig om jag har ett problem?

Just nu kan du kontakta oss här .

Vi håller på att ändra vår hemsida så att vi blir så tillgängliga som möjligt, vi finns även att nå på Facebook om du vill ha en mer direkt kontakt. Vi håller alltid en hög sekretess och du är mer än välkommen att förklara din situation så vi kan hjälpa dig vidare.

Du kan även bli medlem eller starta en lokal förening i din stad. Finns det redan en befintlig förening på din ort är du mer än välkommen att ansluta dig till den.

Vad kan jag göra som vuxen?

Är du vuxen och känner att du är orolig för något barn eller ungdom som har det svårt hemma så kan du alltid kontakta oss här. Du kan även handla olika prylar i vår webbutik där alla pengar oavkortat går till att förbättra vår förening eller Swisha en valfri summa till: 123 03 37 386

Vad kan vi göra som företag / organisation ?

Tyvärr krävs det en hel del pengar för att kunna göra verksamhet och för att kunna hjälpa barn och ungdomar med kläder, mat och tak över huvudet . Dessa barn och ungdomar står enligt sig själva ofta i ett vägskäl utan framtidstro där samhället har glömt bort dom eller skickat dom mellan olika instanser utan något mål.

Vi har många företag och eldsjälar som donerar, knyter kontakter eller gör verksamhet i vårat namn. Ibland har vi utbyte mot en synlighet i våra kampanjer på vår hemsida och i sociala sammanhang. Vi har genom åren arbetat fram en väldigt stor synlighet och når ut över hela Sverige.

Vill du göra någonting direkt så kan du alltid kolla vårt sponsorpaket där vi har olika ”paket” för våra sponsorer.

Hur många medlemmar finns det?

Vi är totalt antal medlemmar (2016) : 2942

För mer information så kan du kolla vår informationssida.

Saknas det en fråga eller ett svar? ställ frågan här nedanför!