Idag är Mirielle Franklert-Murne (Ordf Familjehemsmöten Lindesberg)  och Petra Klawatsch (Ordf Familjehemsmöten Sverige/Kumla) i Stockholm för att delta i olika arrangemang för att uppmärksamma Sveriges nationella dag för medmänsklighet och civilkurage.

Dagen avslutas med de närvarar vid utdelning av Raoul Wallenbergs-priset!

Dialogen under dagen kommer genomsyras av vad är civilkurage år 2015? Med bakgrund av Raoul Wallenbergs gärning under andra världskriget i Budapest. Vad är alla människors lika värde och vad kan jag göra mot dagens främlingsfientlighet och rasism?

Ägna denna dag till att ha en dialog kring hur det är idag med de mänskliga rättigheterna i din närmiljö, vilket personligt ansvar du har och möjligheten för en enskild människa att göra skillnad.

Här kan du läsa mer om de nominderade helt fantastiska och underbara personer som visat att en person kan göra stor skillnad.

http://raoulwallenberg.se/raoul-wallenbergs-dag/raoul-wallenbergpriset/

Det ska bli helt fantastiskt att få närvara vid prisutdelning, och det stärker oss i vårt fortsatta arbete för visst blir vi inspirerade av dessa helt underbara människor. Det var 80 personer som nominerades till priset, vilket är fantastiskt men det finns så många fantastiska människor i vårt land och i världen som varje dag ger allt de kan för sina medmänniskor och är just människor som gör skillnad!

Inspireras och läs mer:

http://raoulwallenberg.se/raoul-wallenbergs-dag/

Minolta DSC

Minolta DSC