RAOUL WALLENBERGS DAG

Söndag den 27 Augusti
med start klockan 12:00
Dancemanias lokaler.

Familjehemsmöten har tillsammans med Dancemania skapat en dag där vi uppmärksammar och hedrar medmänsklighet och civilkurage med dans och föreläsningar i Raoul Wallenbergs anda.

Arrangörer

Deltagare

Tillsammans för Kumla

Anhörigstödet Kumla Kommun

 

Program

12:00 – 12:15 | Natalie Siljemyr välkomnar alla

12:15 – 13:00 | Dans

13:00 – 14:00 | Lisbeth Pipping föreläser

14:00 – 15:00 | Dans

15:00 – 16:00 | Tobias Karlsson föreläser

16:00 – 16:20 | Vi delar ut civilkuragepriset

 

Ladda ner program

 

Lisbeth Pipping

Lisbeth Pipping och hennes syskon växte upp med en förståndshandikappad mamma. Lisbeth har idag lärt sig att leva med sin historia. Vreden och ilskan har lagt sig. Hon har haft stor hjälp av sin obändiga vilja. Dessutom har hon valt att gå ut och prata om sina upplevelser. Sedan några år föreläser hon i hela landet för lärare, föräldrar och personal från socialförvaltningen. Och i somras skrev hon klart sin självbiografi, ”Kärlek och stålull”.

Läs mer om Lisbeth här

Tobias Karlsson

Tobias började dansa som 8-åring och har sedan dess hunnit med att skördat internationella framgångar. Han har vunnit många tävlingar både i Sverige och internationellt, haft huvudrollen i den världsberömda dansgruppen ”Burn the floor” och turnerat runt om i världen. Tobias har också medverkat i 14 säsonger av ”Let´s dance” runt omkring i Skandinavien, med bland andra Arja Saijonmaa och Tina ”mat-Tina” Nordström, Trina Igelsias (Norge) och Tina Lund (Danmark).

Läs mer om Tobias här