Rättsäkerhet

Familjehemsmöten kämpar för ett rättssäkert Sverige

Vi lever idag i ett samhälle där många av oss upplever att vi blir överkörda, att vi inte får skriftliga beslut från myndigheter som kan överklagas, eller att det kan vara av betydelse var vi bor i Sverige för att vi ska få hjälpt.

Här samlar vi exempel som ska ge dig styrka att överklaga och kämpa för det som är rätt, det vi alla borde ta för självklart.

Om du har en egen berättelse som kan hjälpa andra får du också skriva.

En bra att ha lista i kampen för det goda;

  1. Skriv alltid upp namnet på den du pratar med i telefon eller på möten.
  2. Se till att få alla beslut skriftliga.
  3. Skriv inte på något utan be att få återkomma en annan dag. Det är viktigt att du får tid att tänka efter om det du skriver på är det du du vill skriva på, det är du som bestämmer. Jag har ett funktionshinder Autism, men det betyder att jag är normalbegåvad och jag förstår att ta egna beslut. Vissa saker behöver jag mer stöd med men om jag får rätt stöd så kan jag leva ett bra liv.

Kom ihåg;
Du är en viktig person och du har rätt att få den hjälp du behöver. Gå gärna i och läs om Ewelina Brofjord och kampanjen #jagskaleva för tillsammans kan vi göra Sverige rättssäkert och bra för barn och ungdomar.

Jimmy Oskarsson

Jimmy Oskarsson

Hej jag heter Jimmy Oskarsson och tillsammans med min familj och mina vänner i världen kämpade jag för det goda. Jag är autistiskt och mitt special intresse är Star Wars, för mig är det självklart att kämpa på de godas sida.

Jag tyckte det var jättejobbigt att åka till Förvaltningsrätten i Karlstad, men jag gjorde det för att andra som blir felaktigt behandlade ska våga kämpa för sig själva och för det som är rätt!

Det är många ungdomar som skrivit till mig och jag är glad och tacksam för att ni visat mig stöd.

Om du känner någon som behöver hjälp så kontakta gärna Familjehemsmöten och så försöker mina vänner hjälpa dig med tips och idéer.

Lycka till och kämpa för dig själv!