Nationella heldagen 2017

#jagskaleva

21/10 – 17 med start Kl. 12:00

InformationKöp biljett

#jagskaleva är 2017 års tema för den Nationella heldagen. Ungdomsgruppen med Ewelina Brofjord, Mojtaba Mosavi och Natalie Siljemyr har tillsammans med andra beslutat att i år har ungdomarna makten för en dag. Det blir workshops och aktiviteter med fokus på nya lösningar för att alla som inte kan bo hemma ska växa upp och bli en del av samhället, känna stolthet och gemenskap med andra i liknande situation!

Dagen avslutas med en stor ballongshow! (Ballongprinsessan) Workshops och aktiviteter kommer läggas ut löpande.

Program 2017

12:00 – 12:10 | Varmt välkommen med Natalie och Linn
12:10 – 12:30 | #jagskaleva Ewelina Brofjord berättar sin historia
12:30 – 12:50 |  Föreningen Balans
12:50 – 13:10 | Våga vá dig själv
13:10 – 13:50 | Speakers Corner (Författare, deltagare delar med sig kring olika ämnen )
13:50 – 14:10 | Gripande personlig berättelse: Om att leva med autism och riskera livsvarigt utanförskap där mod blev till innanförskap, delaktighet i samhället och målet blev ett rättssäkert Sverige för unga!
14:10 – 14:30 | Öppen föreläsning med Erik WIdlund
14:30 – 14:50 | Speakers Corner (Författare, deltagare delar med sig kring olika ämnen )
14:50 – 15:10 | Adoptera en politiker
15:10 – 15:30 | Presentation av ny Podd som släpps i november
16:00 | Ballongshow

Obs! vi reserverar oss för programändringar.

#jagskaleva

”Jag ska leva” armbanden skapades ursprungligen av en ung 15-årig tjej som för en tid sen hade ett allvarligt självskadebeteende och tankar om meningen med livet. Initiativtagaren Ewelina Brofjord ser det som något otroligt viktigt att sprida detta budskap så därför producerar och bär vi våra armband tillsammans och kämpar för allas liv vid psykisk ohälsa också därför är #jagskaleva är 2017 års tema för den Nationella heldagen.

Soffhäng med Erik Widlund

Kom och träffa Erik Widlund i en soffa, en ideell föreläsare som vill dela med sig av sin berättelse om psykisk ohälsa och tanken på att ta sitt liv. Hur blev Erik bemött under sjukdomstiden? Hur har Erik det idag? Softa i soffan och få svar på många frågor.

Våga va dig själv

Stiftelsen Våga va´ dig själv!!! motverkar utanförskap hos ungdomar genom goda exempel och positiva aktiviteter. Vår ambition är att arbeta proaktivt och förebyggande, med regelbundna och ständigt pågående aktiviteter.

Mina Fina Smycken

Vi välkomnar Mina Fina Smycken! Underbart vackra och unika smycken som oftast bara finns i ett exemplar. Du kan också beställa ditt eget personliga smycke – precis som du vill ha det!

Ballongprinsessan

Maria Byqvist (med artistnamnet Ballongprinsessan) är en svensk ballongskulptör och trollkonstnär, som fem gånger utsetts till Sveriges bästa ballongkonstnär. Maria lovar en helhärlig show!

Judoleken

Klarar du av att brotta ner OS-Guldmedaljören Mike.

Bordshockey

Anders Pettersson från gamla kvarn kommer och bjuder in till bordshockey-turnering.

Eva Edberg

Eva Edberg, grafisk formgivare och illustratör. Debuterade 2016 med barn- och ungdomsboken Det ordnar sig det ordnar sig. 2017 kom Adde Adhd – Bästis med fienden.

Adoptera en politiker

 

Vad gör en politiker?

Anta utmaningen, adoptera en politiker och vinn en resa till Almedalen tillsammans med andra ungdomar.

Jiddr

Awesome people

Awesome People är en organisation som arbetar för att förbättra ungdomars entreprenörsliga sinnen och färdigheter och främja deltagande av missgynnade grupper i samhället. Deras uppdrag är att få människor att vara och känna sig fantastiska!

Lisbeth Pipping

Lisbeth Pipping, Författare, föreläsare, beteendevetare, teckenspråkslärare. Lisbeth kommer att finnas på plats och mingla runt.

Vill du vara med och ställa ut på den Nationella Heldagen?

Köp Biljetter till Den Nationella Heldagen 2017