Först känns orden lite stora men allt eftersom inser jag att det är precis så det är att vara familjehemsförälder, det krävs både nytänkande, handlingskraft och passion för att nå målsättningen att hjälpa en annan person på riktigt utifrån individens behov och kunna lägga mitt jag åt sidan!

Idag är vi en del av CSES och deras historia och vi kan alla vara stolta över vad vi tillsammans åstadkommit under inkubatorstiden och att vi idag har en tydlig målbild att arbeta mot!

Det är många som borde nämnas men vår affärscoach var Amir Sajadi har varit och kommer vara en av de som gett mer av sig själv i vår utveckling och vi kan vara stolta över att ha honom rådgivare!

Vi har nått ännu ett mål i organisationen Familjehemsmöten och idag kan vi se positivt framåt!

Om några veckor har vi kick off för ungdoms kafét som kan förverkligas genom lokala sponsorer i Kumla och att Systrarna Annie och Maria som äger Kafé till Salu öppnar upp med engagemang för att tillsammans med oss kunna sätta en guldkant på tillvaron för barn, ungdomar och unga vuxna som behöver träffas!

14-16 mars åker ungdomsambassadörerna iväg med KNAS hemma för en helt underbar weekend!

Drama gruppen är igång, judoleken fungerar på flera ställen, Instagram och Twitter fungerar bättre, vi fixar upp den gamla hemsidan, kurs i wordpress är på gång, workshops i finansiering, värdeskapande, lyckas med finansiering, ekonomi och juridik kommer ske i maj och i juni då åker vi 30 stycken till Almedalen.

Vi har haft kontakt med Kumla Kommun (Socialnämndes ordförande Gunnel Kask och kollegan Annicka Moberg) och vi inleder en samverkan kring olika lösningar av lokalfrågor, spännande frågeställningar och framtiden. Kumla Kommun har i sin samverkan med Hallsbergs Kommun en spännande vision om framtiden. 

Diplom CSES

Genom vår presentation av föreningen på Kumla Promotion har vi fått många nya kontakter, Rotary, olika företag, politiker och många andra som vill hjälpa till och ser vårt arbete som spännande!

Reach for Change ser fram emot att fortsätta samarbeta med oss och de har medverkat till att vår grundplåt för 2014 och 2015 är 70.000 kr/år samt att vi kommer att erbjudas stöd!

Vi kommer jobba vidare med ansökan till Ungdomsstyrelsen där vi fått positivt stöd sedan förra ansökan!

Det stora arbetet för 2014 är att arbeta med medlemsrekrytering och att få till vårt medlemsregister!

Petra Klawatsch, Ordförande och stolt insamlare av CSES Diplom!