EN PERSONLIG INBJUDAN

Conventum 21/10-17 kl. 10:00

Den 7 september mottog vi som förening det glädjande beskedet att vi har tilldelats medel från Region Örebro läns nya stödform för sociala innovationer. Vi har genom vårt utvecklingsprojekt, med fokus på ett länsövergripande arbete med startups, fått förtroende till att utveckla modeller och bidra till att nyskapande idéer förverkligas. Vi heter Familjehemsmöten och för de flesta vuxna i länet så är vi okända men vi är Sveriges första ungdomsorganisation för barn och unga som inte kan bo hemma.

 

 

Med ”barn och unga som inte kan bo hemma” så menar vi barn som bor i det man förr kallade fosterhem (familjehem) eller HVB-hem, de flesta ungdomar är helt vanliga ungdomar men som på grund av olika saker har hamnat i ovanliga situationer. Vi har även medlemmar som är ensamkommande invandrare och där integrationen i vår förening är något som uppstår naturligt mellan alla ungdomarna genom våra aktiviteter och verksamheter.

Vårt arbete har en målsättning av innanförskap och vår vision enkel och i kortform är det en önskan om att få bli en del av samhället, klara av skola och en dag få ett arbete, ha vänner och helt enkelt tro på livet.

 

Petra Klawatsch

Den 21 oktober kl. 10:00 vill därför, jag, Petra Klawatsch, som grundare tillsammans med våra barn och ungdomar berätta lite mer om vår organisation Familjehemsmöten,  vad vi gör, våra kampanjer #jagskaleva och #jiddrahem, integrationsarbete och vår nya kampanj ”Adoptera en politiker”.

Vi kommer också i korthet presentera tankar kring det nya projektet i Örebro län.

Vi tänker att det här informationsmötet blir startskottet på vårt ”projektarbete” kring att utvecklas i Örebro län och vi vill redan nu involvera kommuner, politiker, företag och andra aktörer för att visa hela Sverige vilken samhällsnytta vi kan göra tillsammans för alla barn och unga som inte kan bo hemma!

10.00-10.15 Insläpp Conventum Mingel (intresseanmälan krävs)

10.15-11.00 Familjehemsmöten berättar om sin fantastiska och komplicerade utvecklingsresa till att bli en ungdomsorganisation.

11.00-11.10 Avslutning för dig som speciellt inbjuden gäst

12.00 Start Nationell Heldag (inträdesbiljett krävs)

Anmäl ert intresse nedan.

Självklart är du även varmt välkommen till vår Officiella Nationella heldag den 21 oktober som startar kl 12. Se länk för mer info.