”Det ska bli jättekul och träffa nya talanger och människor, säger Mike!”  

Mike har alltid drömt att få ett arbete som ger mening och den 14 maj i år, 2013, blev han anställd i föreningen för att arbeta som stödcoach för barn i och ungdomar med särskilda behov i Västerås Judoklubb och Familjehemsmöten i Kumla. Det här är ett unikt sammarbete och en plattform för att familjehem i Västerås ska kunna bilda en egen förening och få ta del av vardagsverksamhet.

Mike är en drivande kraft för att få igång verksamheten. Mike har i hela sitt liv idrottat och har en naturligfallenhet för att hjälpa barn och ungdomar och han brinner speciellt för dem som har ett funktionshinder.

Han är killen med ADHD och Dyselexi som kämpat för att få ett värdigt liv och han är ett stort stöd för andra som har det tufft!

Tre snabba frågor;

  1. Varför ansökte du om att jobba på sommarlägret?Jag har varit med och planerat sommarlägret för det finns ett stort behov av att göra något roligt under sommaren tillsammans med andra och det är ett bra sätt att få kompisar.
  2. Vad tror du barnen kommer tycka bäst om på dagsommarlägret?Gemenskapen och testa nya saker samt vara med på deras egna villkor.
  3. Vad tror du att du kommer tycka bäst om?Att få träna varje dag och spela fotboll!

 Petra Klawatsch, Ordförande