När jag kom hem i måndags så hade jag fått den här e-posten.

”Hej Petra och Peter!

Jag pratade ju just med dig, Peter, efter att ha försökt nå dig, Petra, på telefon.

Jag heter Pär Wiktorsson och är Sverigechef på Reach for Change. Jag arbetar även med Stenbecks Stiftelse som delar ut Stenbecksstipendiet om 50 000 kr, till eldsjälar och sociala entreprenörer som gör livet bättre för barn. Vi vill uppmärksamma banbrytande arbete och nya initiativ när det kommer till barns rättigheter.

Genom din ansökan till Reach for Change, Petra, kom vi i kontakt med ert arbete. Jag hoppas att ni fortsätter arbeta med Familjehemsmöten och att du kommer fortsätta satsa på att ägna dig åt socialt entreprenörskap, Petra.

Stort grattis till stipendiet och 50 000 kr!”

Vad ska man säga och jag som inte hade en aning om att jag var nominerad och lika lite visste min man Peter. Jag som tyckte att jag redan fått så mycket hjälp rent praktiskt och så får jag ekonomiska möjligheter och det var mer än oväntat! Nu har jag gråtit klart… fullt med glädjetårar och det känns så skönt att det finns helt främmande människor som ägnar sina liv till att göra livet bättre för barn och jag är så tacksam att vi får vara med och vara två av dem som går upp varje morgon med målsättningen att göra skillnad. 2012 har varit ett år då föreningen på många olika sätt fått uppskattning och framtiden känns både lättare och ljusare tack vare all hjälp vi fått och  år 2013 gäller det att fortsätta det goda arbete som vi idag gör!

Peter och Petra Klawatsch mycket lyckliga stipendiater och vi känner en speciell glädje över att få dela detta stipendium då vi gemensamt delar vardagen med allt vad det innebär att vara familjehem och vara delaktiga i att driva föreningen, tillsammans med familjen, goda vänner och många fantastiska barn, ungdomar och vuxna som gör vårt liv till något alldeles speciellt! Ett stort tack vill vi rikta till dem som valt ut oss och det känns som om vi fått ett officiellt erkännande i att det är ett viktigt arbete att skapa ett nätverk för familjehemmen som bygger på regelbundna möten för att stärka både biologiska och placerade ungdomar i deras livssituation!

Tusen tack från hela familjen Klawatsch!