Det finns dagar vi minns i livet och den 2 april 2011 kommer att leva kvar länge i mitt minne. Jag vaknade tidigt av olika tankar och i mitt huvud prickade jag av allt som skulle fungera under dagen. Jag kände mig väl förberedd på allt som kunde tänkas inträffa. Allt fungerade perfekt. Alla som ”änglade” (betyder att man hjälper till utan egen vinning) gjorde en fantastisk insats och föreläsarna fick toppbetyg av åhörarna.

Jag ville vara överallt, men jag fick uppleva lite av det mesta och det kändes bra. Att barn, ungdomar och vuxna erbjöd sig att vara med och förbereda inför nästa träff värmde och att ett flertal barn och ungdomar fick mig att lova att komma ihåg dem nästa gång vi skulle ses kändes overkligt och jag ska göra allt jag kan för att hålla mina löften som jag gav.

Det var många saker som jag upplevde för första gången och en sak som jag aldrig tidigare gjort är att lyssna på en föreläsning i mörker men det var otroligt bra och Gunilla O Wahlström som föreläste var lika intressant trots mörkret hörde vi alla nyanser av skillnader i hennes språk. Att sitta där i mörkret, lyssna och fundera kring gränssättning var fantastiskt då barnen smög omkring i mörkret och fnittrade! Anledningen till mörkret var att det blev strömavbrott i delar av Kumla och då även Folketshus.

Lite senare kom en liten flicka och ville att jag skulle hjälpa henne med ansiktsmålningen för hon ville bli en vampyr. Jag kände hur mitt självförtroende sviktade men denna unga dam tog mig i handen och förklarade att det skulle vara röda läppar och det skulle jag klara av att måla, sen skulle det vara rosa tänder. Jag såg mig om efter hjälp men så gjorde jag som hon sa. När vi var klara skulle hon springa ut och kolla sig i spegeln om det var bra. Jag satt där och väntade länge men så kom hon tillbaka och sa wraouw och log med hela ansiktet och sa att jag var godkänd. Jag kände mig lättat och lycklig över att ha klarat den svåra uppgiften ensam, att göra något svårt för någon annan som behövde det kändes bra! För Aktiviteten den 2 april år 2011 gjorde jag inte ensam utan den dagen gjorde många familjehem tillsammans, både barn och ungdomar var engagerade! Det har varit fantastiskt att få vara med att förbereda den här dagen och känna den otroligt goda kraften från alla som medverkat.

Lördagen avslutades med fötterna i en hink med vatten och tillsammans med den övriga familjen pratade vi om dagens händelser. Vi kände oss trötta och lyckliga. Ungdomarna tyckte det var allt för lång tid till den 13 augusti och de ville ha sumobrottning igen och för mitt inre kunde jag se en sumobrottare rulla ner för slänten mot Kumla sjön där vi planerar en träff för alla som vill komma.

Under kommande veckor ska vi göra en utvärdering och avsluta Aktivitetsdagen den 2 april år 2011 och jag återkommer med resultatet av utvärderingen. Nu när jag vilat en dag känner jag också en längtan till nästa gång vi ses och jag hoppas att vi kan hitta på lite småsaker innan nästa stora träff!

Tack för att ni kom och vi ses snart igen.//Petra Klawatsch

Dagen i bilder

2_aktivitetsdag_Kumla3_aktivitetsdag_Kumla4_aktivitetsdag_Kumla5_aktivitetsdag_Kumla6_aktivitetsdag_Kumla7_aktivitetsdag_Kumla8_aktivitetsdag_Kumla12_aktivitetsdag_Kumla11_aktivitetsdag_Kumla13_aktivitetsdag_Kumla14_aktivitetsdag_Kumla15_aktivitetsdag_Kumla16_aktivitetsdag_Kumla19_aktivitetsdag_Kumla