Det finns några saker som kan vara bra att fundera över i processen över att bli familjehem och allt eftersom kommer vi att länka vidare till olika hemsidor eller artiklar som kan ge mer kunskap på vägen till att bli medförälder, vilket är ett otroligt spännande, utvecklande, känslomässigt tufft och roligt sätt att leva.

Vi har gjort en folder som beskriver en liten del om hur det kan vara att ta emot ett barn eller ungdom i sin familj. Den finns att hämta HÄR.

Tre bra tips på vägen är:

  1. Gå in på www.familjehemmet.se och läs generellt om att bli familjehem, där finns också ett forum där ni kan skaffa er kunskap och ställa frågor samt länkar till olika föreningar, företag och myndigheter.
  2. Fundera över alternativen att ha uppdrag direkt från kommunen eller att vara förstärkt familjhem. Du kan kontakta Börje och Gull-Britt Lindberg, www.luvab.se, som arbetar aktivt inom den förstärkta familjhemsvården och ställa frågor och de utreder även familjehem.
  3. Lägg upp en intressenotis på Famijehemsbanken, www.familjehemsbanken.se. Det är en jättebra process för där finns de frågor som ni behöver fundera kring och vissa av dem kanske ni inte har kunskap om idag men då kan ni börja bekanta er med dessa och aktivt fundera kring att bli familjehem. Där finns även notiser från kommuner och företag som söker familjer till sina uppdrag.

Slutligen så har vi Projekt Familjehemsmöten och där kan du som nytt familjehem tillsammans med era biologiska och placerade barn och ungdomar få mycket stöd och delta i många olika aktiviteter. Har ni frågor eller funderingar så e-posta oss, så hjälper vi er med det vi kan.

Välkomna!