Diplom, gradering och tårta, blandat med kramar och nya planer för fortsatt verksamhet i en anda av gemenskap så avslutades Familjehemsmötens första Dagsommarläger i Kumla 2013. Det var 10-17 barn och ungdomar som deltog varje dag och responsen hos deltagarna och glädjen att få delta gick inte att ta miste på. Föräldrar, morföräldrar mfl har uttryckt tacksamhet och framfört vilken betydelse dagsommarlägret haft och vi som arbetat för och med dagsommarlägret kände verkligen att det här var en insats som gjort skillnad.

Vi är alla överens om att vi lägger upp ett nytt dagsommarläger 2014 och då planerar vi att ha det på två orter ett här i Kumla och ett i Västerås. Det finns en lång lista på vad barnen och ungdomarna vill göra inför nästa sommar och tanken är att vi då kan uppfylla att vi besöker varandra och har ett utbyte.

Det unika samarbete som vi startat med Västerås ger stora möjligheter och då vi sparar inte bara pengar utan den gemensamma kraften att arbeta aktivt med ohälsan hos barn och unga gör det möjligt att vi precis som på detta läger kan erbjuda platser till dem med störst behov.

En problematik som vi har är avsaknaden av träningskläder och skor, samt dräkter och det är av stor betydelse för att barn och unga ska ha möjlighet att delta. Vi kommer vända oss till näringslivet för att hitta en lösning och bygga upp möjligheten till att låna och kunna skänka barn och unga kläder, skor, dräkter samt annat som gör det enklare att kunna delta.

Planerna för hösten 2013 kommer att fastställas den 30 augusti och har ni önskemål om verksamhet är det dags att lämna in detta. Önskemålen som finns är många men här kommer ett urval av vad som ligger som förslag;

– Fredagsmys
– Tjejgrupp Självförtroende, Avslappning och självförsvar från 15 år
– Dagläger i Kumla och Västerås (2×2)
– Lek judo och tai chi, en grupp som växlar mellan olika sporter med syfte att ha gemenskap.

Det stora som vi nu kommer lägga ner mycket tid på är den 12 oktober då vi har vårt stora Event i Hallsberg, med Barnkraft och Stefan Einhorn. Där har det uppkommit ett nytt förslag om Mingel för alla som vill veta mer om verksamheten och målet är att sprida kunskap hos socialförvaltningarna, detta är inte helt klart. Det finns mycket för barnen och ungdomarna att göra men vi måste in i lokalerna för att se hur mycket vi klarar av. Det kommer även att komma flera familjer som åker långväga för att besöka Eventet och knyta kontakter för att starta egna verksamheter.

Det kommer bli en fantastiskt höst väl mött Petra Klawatsch, ordförande.

Dagsommarlägret 2013 043 Dagsommarlägret 2013 056 Dagsommarlägret 2013 060 Dagsommarlägret 2013 066 Dagsommarlägret 2013 035 Dagsommarlägret 2013 037